У серпні кавуни спілі, солодкі та смачні.

Кавун володіє такою кількістю корисних властивостей, що легко може замінити полівітамінний комплекс. Зокрема, у його складі є вітаміни А, В1, В2, В6, В9, С, Е, Н та РР, а також мінерали калій, натрій, кальцій, залізо, фосфор та магній.

Кавун виводить токсини та рятує від похмілля, заряджає енергією та корисний для зору!

Особливо корисно з’їсти кілька шматочків кавуна після інтенсивного тренування – радять фітнес-експерти.

Кавун широко використовується у кулінарії. З нього виходять смачні десерти, киселі, цукати, варення, смузі. Їх солять і консервують.

Ці смугасті дари літа у «Велика Кишеня» за найкращою ціною! Обирайте стиглий кавун та смакуйте із задоволенням!

  Поради, як вибрати правильно кавун:

♦ Колір шкірки кавуна має бути контрастним. Темні й світлі смуги мають бути максимально чітко позначені. Темніші смуги свідчать про те, що ягода має більше поживних речовин.

♦ Хвостик має бути сухим, але не відірваним.

♦ Кірка повинна бути дуже твердою. Якщо кавун стиглий, кірку відколоти нігтем ви не зможете. Якщо ж кірка коричнева і волога — кавун переріс.

♦ Тримайте кавун на долоні лівої руки, а правою рукою стукайте його у бік. Звук має віддаватися в лівій руці.

♦ Щоб перевірити кавун на стиглість, його можна кинути у воду, якщо спливе — плід стиглий.

♦ М’якоть смачного кавуна має бути однорідною. Жовтуваті жилки можуть свідчити про ненайкращу якість ягоди.

♦ У стиглого кавуна насичена жовта плямка на боці.