Травень дарує нам не тільки перші по-справжньому теплі дні, але й перші овочі та фрукти нового врожаю. Одним із таких овочів є картопля.
Молода картопля дуже корисна. У ній менше крохмалю, ніж у старій. Зате набагато більше біофлавоноїдів, які зміцнюють стінки кровоносних судин. А ще в молодих картоплинах багато вітамінів — С, групи В і РР, а також магнію, калію, цинку і заліза.
Вживання різноманітних страв, приготованих на основі молодої картоплі, сприяє зміцненню судин, продовженню молодості клітин і всього організму. Компоненти, що входять до складу картоплі, допомагають нормалізувати обмінні процеси. До того ж молода картопля вважається низькокалорійним овочем.
Їсти молоду картоплю можна зі шкіркою, це лише додасть страві корисності. Вважається, що саме у верхній частині коренеплоду міститься найбільша кількість корисних елементів.
Запашний кріп робить смак вареної молодої картоплі чудовим. Ця страва прикрасить навіть святковий стіл, а приготувати її простіше простого.
Молоду картоплю та кріп можна знайти у мережі наших магазинів за кращою ціною!
Будьте здорові та красиві! Завжди раді бачити вас у «Велика Кишеня»